Fina teckningar eller ett omsorgsfullt inslaget paket. Kanske tårta på sängen. Framförallt en massa kärlek. I dag på mors dag vill vi hylla NorthPops alla mammor/blivande mammor som just nu är 1 813 till antalet (men siffran ökar för varje dag).

Åldern på mammorna i studien sträcker sig från 18 år (minimiålder för att få delta) till 46 år. Den genomsnittliga NORTHPOP-mamman är 31,3 år gammal.

I snitt hade mammorna 0,7 barn innan de gick med i studien. NORTHPOP-mamman med flest knoddar har hela 5 barn – och det sjätte är just nu på jäsning! Av studiens barn är 47 procent flickor och 53 procent pojkar.

Ni mammor har, tillsammans med partners och deltagande barn, hittills svarat på cirka 800 000 enkätfrågor och lämnat cirka 50 000 alikvoter blod (antalet blodprover sedan de delats upp på Biobanken). Stort tack för era värdefulla bidrag till NORTHPOP!

Till sist, några kloka ord: ”Life doesn’t come with a manual. It comes with a mother.”