Vi vill varmt välkomna Katrine Lundgren till vårt team!

Katrine är snart klar med sina läkarstudier och gör sitt examensarbete här med oss i NorthPop under hösten. Hon kommer att titta på data från NorthPop och undersöka om det finns några hälsoskillnader mellan ammade spädbarn och spädbarn som fått modersmjölksersättning. Extra spännande tycker hon som själv har ett barn som aldrig ammats och ett barn som helammats.

I bagaget har Katrine drygt 10 års erfarenhet som tandläkare, främst inom folktandvård men även barntandvård och sjukhustandvård. Hon är mamma till en extremprematur och hennes yngsta barn deltar i studien. Hon har ett stort intresse för barns utveckling och hälsa.

”Med barn nummer två kändes det självklart att som familj delta i NorthPop för att på något litet sätt kunna bidra till kunskapsutvecklingen. Utan forskning hade vi inte haft den framstående vård vi har idag och det känns extra viktigt för mig personligen eftersom jag är så oerhört tacksam för den vård vi fått på NUS då våra barn föddes. ”

Katrine beskriver sig själv som en handlingskraftig optimistisk skogsmulle. Hon är grym på att second hand-fynda, har klättrat upp på Mont Blanc och åkt skidor på Kolahalvön!

Välkommen Katrine!