Hej Fanny!

Vad är din bakgrund?
Sommaren 2015 tog jag min sjuksköterskeexamen och började jobba på en infektionsklinik i Stockholm. Två år senare började jag studera till läkare i Umeå. Har under tiden jobbat på akutmottagningen på NUS och nu knäcker jag extra på ambulansen. Under somrarna ligger mitt största fokus på mitt uppdrag som forskaraspirant inom NorthPop!

Vad arbetar du med inom NorthPop?
Som forskaraspirant har jag lyxen att få testa på forskning tidigt. Denna sommar ska jag titta på huruvida antibiotikaanvändning hos den gravida mamman och hos det nyfödda barnet påverkar bakteriefloran och sedermera utvecklingen av astma och allergier. Dessutom hjälper jag till att informera och bjuda in blivande föräldrar att gå med i studien.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Vetgirig! Kanske därför jag kommer gå i skolan till min 30-års dag… Dessutom är läkaryrket en enda stor utbildning där man aldrig känner sig klar, för att inte tala om forskningens oändliga möjligheter. Det tror jag passar en rastlös själ som mig perfekt. 🙂 Sen hoppas jag att jag uppfattas som glad och snäll, det är väl bland de viktigaste egenskaperna man kan ha.

Något intressant om dig själv du vill dela med dig av?
Den 1 juni gör jag min andra maratonstart i Stockholm, hoppas på att orka hela vägen fram till Stadion och medaljen. Kanske någon av alla tusentals NorthPop-deltagare står i startfållan med mig?