Hej Jonas!


När började du här och vad gjorde du innan du började hos oss på NorthPop?
Jag började inom NorthPop under hösten 2019 i samband med att jag började arbeta som läkare på barnkliniken i Umeå.  Innan dess så gjorde jag min AT-tjänst i Skellefteå.

Vad arbetar du med inom NorthPop?
Jag kommer att gå in som doktorand i NorthPop-projektet där jag kommer att titta närmre på förekomsten av allergiska sjukdomar och de faktorer som påverkar risken att utveckla dessa. Då främst med fokus på kostens betydelse hos både mamman och barnet. I dagsläget så följer jag upp allergiproverna som deltagarna erbjuds att lämna vid 18 månaders ålder.    

Hur skulle du beskriva dig själv?
Glad och ambitiös kille som på fritiden helst är ute i naturen för att fiska eller jaga.

Något annat intressant om dig själv du vill dela med dig av?
Jag är den första, av förhoppningsvis, många doktorander som kommer att titta närmre på den intressanta forskningsdatabasen som NorthPop utgör.