Hej Maria!

När började du här och vad gjorde du innan du började hos oss på NorthPop?
Jag blev involverad i NorthPop i samband med att jag började som doktorand vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, Umeå Universitet. Jag är utbildad dietist och innan jag började som doktorand har jag bland annat haft uppdrag inom några forskningsstudier vid klinisk vetenskap, pediatrik.

Vad arbetar du med inom NorthPop?
Mitt huvudsakliga uppdrag i NorthPop är doktorandprojektet som handlar om matens betydelse under tidig barndom i relation till hälsa och utveckling av celiaki (glutenintolerans). Projektet kommer även att innefatta validering av kostenkäter som delas ut i NorthPop-studien, det vill säga att undersöka om kostenkäterna mäter matintaget på ett tillförlitligt sätt. Jag kommer även att arbeta med rekrytering inom NorthPop.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är glad, positiv och tycker om att lära mig nya saker. På fritiden umgås jag med familj och tycker om att göra utflykter i naturen.

Något annat intressant om dig själv du vill dela med dig av?
Jag gillar att odla grönsaker och längtar därför alltid till våren och sommaren när jag kan sticka ner fingrarna i jorden!