Välkommen Stina Bodén som är ny kostforskare i NorthPop! Stina är utbildad dietist och ifjol avslutade hon också sina doktorstudier.

I NorthPop ska jag…
… studera om kostens sammansättning och diversitet (variation av näringsämnen) under graviditet och tidig barndom kan minska barnets risk att insjukna i allergiska sjukdomar, och om denna minskning kan förklaras via tarmflorans diversitet (mångfald av tarmbakterier). 

Det som driver mig i min forskning …
… är i grunden mitt stora intresse för mat och hälsa. Kostforskning är på många sätt utmanande eftersom kost är så komplext och kan ses utifrån så många dimensioner. Det är samtidigt det som gör det extra intressant att studera, tycker jag.

När jag är ledig …
… spenderar jag tid med mina tre barn och min man. Jag tycker också mycket om att träna och helst utomhus i vår fantastiska natur. Matlagning är också ett stort intresse som jag gärna lägger lite tid på även i vardagen.

Stina komprimerad i en mening skulle bli…
… nyfiken, självkritisk, stark och uthållig!