NorthPops doktorand Jonas Österlund har mottagit stipendium ur Drottning Silvias Jubileumsfond för sin forskning om allergiska sjukdomar i NorthPop. Jonas och medarbetare undersöker hur vanligt det är med matallergier och vilken betydelse den tidiga kostens sammansättning har för risken att insjukna i allergiska sjukdomar.

”Det är väldigt roligt att projektet tilldelades medel och en upplevelse att få ta emot stipendiet på Kungliga slottet under högtidliga former” säger Jonas.

”Med detta stipendium får Jonas möjlighet att arbeta vidare med sitt projekt, där målsättningen är att tillföra ny kunskap för att förbättra vården för barn med matallergi”, säger professor Christina West som är Jonas huvudhandledare.

Läs mer på kungahusets hemsida: https://www.kungahuset.se/arkiv/nyheter/2022-05-04-drottningen-delade-ut-stipendier-till-forskare