Kära förälder,

ert barn var denna vecka inbokat för ett besök på Folktandvårdens 3 års-kontroll hos en tandläkare från NorthPop-studien. Vid besöket skulle barnet ha blivit erbjudet ett armband att ha på sig i 8 dagar för att mäta aktivitet samt ljusexponering. På grund av personalbrist har detta besök blivit avbokat, men vi skulle vilja erbjuda er att få armbandet via post så att ni ändå kan göra aktivitets- och ljusmätningen.

Vänligen skicka ett mail till info@northpop.se senast idag den 11 mars om ni vill delta. Skriv i så fall vilken adress vi ska posta armbandet till. Vi ber om ursäkt för kort varsel.

För att göra mätningen ska ni sätta armbandet på barnets icke-dominanta handled (bekvämt men inte för löst) och trycka en gång på knappen på armbandet. Armbandet tål normal användning, d.v.s. alla barnets aktiviteter. Armbandet tål även vatten och behöver inte tas av vid dusch eller bad och behöver därför normalt inte tas av alls under de åtta dygn mätningen görs. Vi ber er också fylla i ett av de med armbandet bifogade avtalen samt aktivitetsdagboken och lämna tillbaka tillsammans med armbandet.

För att lämna tillbaka armbandet, lägg det tillsammans med avtal och aktivitetsdagbok i det bifogade kuvertet samt lämna in i NorthPop-brevlådan som finns på Norrlands universitetssjukhus mittemot Apoteket vid Norra entrén. Entrén är öppen 06:00 – 22:00 alla dagar. Vi behöver få tillbaka armbandet senast 20 mars. Efter återlämnande kommer ni få en sammanfattning av hur barnet rört sig. 

 

Med vänliga hälsningar,
NorthPop-teamet

Umeå universitet
Region Västerbotten