Information om provtagning vid 18 månader i Södra Lappland

Beställ hem provtagnings-kit genom att mejla er postadress till info@northpop.se. Skriv 18 mån provkit i ämnesfältet. Kitet innehåller allt ni behöver för nedanstående prover. Vid frågor går det bra att höra av sig till 090 – 785 21 32 eller info@northpop.se.

 

Allergitest
Allergitest görs med ett blodprov som visar om barnet har allergiantikroppar. Allergener som analyseras är torsk, äggvita, mjölk, vete, jordnöt, sojaböna, katt, hund, timotej, björk, mögel, kvalster och gluten transglutaminas (Ig A). Svar fås även när provet är normalt. Provet tas av erfaren personal på Lycksele lasarett.

Ni bokar själva in en tid för provet med länken som skickas via e-post och SMS.

I provtagnings-kitet finns bedövningsplåster som ska sättas på en timma innan provtagningen. Sätt på vantar och tejpa fast plåstren med tejp om barnet riskerar dra av dem. 

Provet tas på Barnmottagningen på Lycksele lasarett. Barnmottagningen ligger på plan 10. Sätt er ner i väntrummet så kommer vi och hämtar er.

 

Avföringsprov och salivprov
Avföringsprovet och salivprovet tas hemma, fryses in, och lämnas in på BVC. Proverna kan förvaras hemma i frysen i några månader om det behövs.

 

Instruktionsfilm för salivprov

 

Instruktionsfilm för bedövningsplåster

Mer information om bedövningsplåster finns på FASS