OBS! Från och med 17 januari 2022 finns barnklinikens forskningmottagning i nya lokaler. Se karta nedan.

Allergitest vid 18 månader

Allergitestet görs med ett blodprov som visar om barnet har allergiantikroppar. Allergener som analyseras är torsk, äggvita, mjölk, vete, jordnöt, sojaböna, katt, hund, timotej, björk, mögel, kvalster och gluten transglutaminas (Ig A). Deltagare får svar på vad provet visar även om provet är normalt.

Provet tas av en erfaren forskningssköterska på Barnklinikens forskningsmottagning på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Ni bokar själva in en tid för detta med hjälp av länken som skickats via e-post och SMS. Saliv- och avföringsprover som ni tagit hemma kan lämnas in när ni gör allergitestet.

I provtagnings-kitet som finns att hämta på BVC finns bedövningsplåster som ska sättas på barnets båda handryggar en timma innan provtagningen. Sätt på vantar och tejpa fast plåstren om barnet riskerar dra av dem.

Om ni har svårt att hämta kit på BVC kan vi posta ett till er. Meddela då adress samt att det är 18 mån-kit ni behöver till info@northpop.se.

Som vanligt är all provtagning frivillig. 

 

Hitta till barnklinikens forskningsmottagning

  • Parkera på valfri besöksparkering.
  • Gå in i sjukhuset genom entrén märkt med ett rött kryss på kartan ovan. Ovanför entrén på utsidan står det Medicinska biblioteket på en stor skylt.
  • Direkt till höger när ni kommit in ser ni hissarna vid målpunkt H. Åk upp till våning 2.
  • Vi håller till rakt utanför hissarna på våning 2. Gå till väntrummet så kommer en sköterska och hämtar er när det är er tur.

På följande länk kan ni skapa en vägbeskrivning från valfri startpunkt: https://link.mazemap.com/sNmIfctU

 

Instruktionsfilm för bedövningsplåster

Mer information om bedövningsplåster finns på FASS